Тежко положение в Казанлъшко, призовават хората да не пътуват

Зимната обстановка в региона на Казанлък остава тежка, предаде кореспондентът на БГНЕС от града на розите.

Времето в Казанлък е меко, но само на няколко километра в района на Крън, Шипка, Шейново, Ясеново то е много по-лошо. Бурята не стихва, а се усилва.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова призова жителите на околните райони да спазват разпорежданията на властите – Пожарната и Агенция пътна инфраструктура – и да не пътуват в това лошо време. „Вече 20 часа снегопочистващата фирма, общинските коли, както и пожарната изваждат хора и автомобили, които са влезли и не са изпълнили разпорежданията. Животът на хората е най-важен ... времето е много опасно за пътуване, не го правете“, каза тя.

Местните власти приютяват закъсалите хора, включително цели групи. През изминалото денонощие те са изразходвали много сили, за да не останат хората в тежките зимни условия. Въпреки това много хора продължават да не спазват издаденото предупреждение. Много хора бяха принудени да прекарат доста неприятни часове в преспите.

„Умолявам и горещо апелирам към всички хора да спазват разпорежданията. Взели сме мерки от сега нататък всички, които не спазят разпорежданията и навлязат в тези участъци ще бъдат строго санкционирани“, каза на свой ред Христо Петров. /БГНЕС