Тръмп вини ФБР и правосъдието в бездействие при „изборна измама”

Американският президент Доналд Тръмп обвини в Туитър в събота министерството на правосъдието на САЩ и Федералното бюро за разследвания (ФБР), че не са предприели действия по случаи на измами, за които американският лидер смята, че са се случили по време на президентските избори в страната през ноември.

„Министерството на правосъдието и ФБР не направиха нищо зпо отношение на измамите на президентските избори през 2020 г., <. ..> въпреки неопровержимите доказателства. Те трябва да се срамуват. Историята ще запомни. Никога не се отказвайте. Ще се видим във Вашингтон, окръг Колумбия, на 6 януари (в този ден Конгресът на САЩ трябва да утвърди резултатите от гласуването на Избирателната колегия)”, написа стопанинът на Белия дом. Той също така нарече изборите "най-голямата измама" в историята на САЩ.

Освен това настоящият обитател на Овалния кабинет отново разкритикува своите съпартийци в Сената на Конгреса на САЩ. "Ако кандидатът за президент на Демократическата партия се изправи на фалшиви избори и открадната [така победа], <...> сенаторите от Демократическата партия биха сметнали това за акт на война и биха се борили не на живот, а на смърт. Мич (лидер на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл) и републиканците не правят нищо, просто искат да се примирят с това. Без бой! ", написа Тръмп в друга публикация.

Генералният прокурор на САЩ Уилям Бар, който напусна поста си тази седмица, заяви по-рано, че американските компетентни органи не са намерили доказателства за мащабна измама на изборите./БГНЕС