ЦСКА ще се опита да спечели нова победа над Етър за по-малко от месец

С нови три мача продължава 18-ият кръг на Първа лига днес, 25 ноември. От 12:30 часа Ботев Враца посреща Локомотив Пловдив. От 15:00 е двубоят Ботев Пловдив - Пирин Благоевград, а от 17:30 часа ЦСКА е домакин на Етър.


С 11 победи в 17 мача "червените" са лидери в подреждането. Един от най-трудните успехи за „армейците“ бе именно срещу днешния съперник Етър. В началото на този месец двата тима премериха сили в отложен двубой от третия кръг, който бе спечелен от столичния клуб с 1:0. „Болярите“ обаче показаха доста добра игра, заслужаваха равенство и достигнаха до гол, който обаче бе отменен след дълго разглеждане на ситуацията от VAR и отсъдена засада.

След това ЦСКА успя да запише три убедителни победи, в които отбеляза и цели десет гола. За първенство бяха надиграни Хебър и Крумовград, които може да определим от категорията на Етър, макар и да се справят значително по-добре до момента от сезона. „Армейците“ продължиха напред и за Купата на България, където елиминираха Черноморец Балчик.

Етър също е осминафиналист за Купата, като спечелената след пълен обрат и продължения среща с Черноморец Бургас се изигра в паузата за международен футбол. В първенството обаче тимът няма отбелязан гол вече три срещи и допусна поражения. В това число попада споменатият мач с ЦСКА, но и другите срещи не бяха по-лесни срещу Славия и Лудогорец.

Ботев Пловдив прави малки крачки нагоре в подреждането. Все още топ 6 остава далеч, но основата задача пред тима е да си осигури спокойна пролет и да спечели възможно най-много точки в оставащите три срещи до Коледа. Първата от тях е срещу Пирин, който макар и трети отдолу-нагоре има способностите да изненада всеки.

В последния кръг „канарчетата“ завършиха 1:1 с Левски в София, което бе и второ поредно равенство в първенството след това в дербито на Пловдив. Вече пет официални мача тимът е без загуба, като един от тях бе успех срещу Струмска Слава за Купата. Миналия уикенд Пирин се превърна в първия осминафиналист за Купата на България, отстранявайки Ботев Враца в продълженията на двубоя. Това бе и трети мач без поражение за тима. В последния кръг от шампионата „орлетата“ надиграха ЦСКА 1948 с 2:1, а при последното си гостуване устискаха нулево равенство в Стара Загора.

В края на месец юли Ботев Пловдив създаде достатъчно положения в Благоевград, но срещата завърши без попадения.

Ботев Враца продължава да затъва през този сезон в efbet Лига, като загубите се нареждат една след друга. Следва домакинство на Локомотив Пловдив, който също в последно време не се представя на ниво.

Двубоите след паузата за националните тимове винаги са малко специфични, имайки предвид, че тимовете може малко да са загубили своя игрови ритъм, което особено важи за "смърфовете", които нямаха официален мач през тези две седмици. Домакините играха за Купата и паднаха срещу Пирин. Домакинското предимство също е на страната на момчетата на Христо Янев, които спешно се нуждаят от точки. Гостите от известно време насам се мъчат в мачовете си и като нищо това да продължи във Враца.

Програма на мачовете от 18-ия кръг на Първа лига:

Петък

Берое - Хебър 2:1

Събота

12:30 ч, Ботев Враца - Локомотив Пловдив

15:00 ч, Ботев Пловдив - Пирин Благоевград

17:30 ч, ЦСКА - Етър

Неделя

12:45 ч, ФК ЦСКА 1948 - Арда

15:15 ч, Лудогорец - Славия

17:45 ч, Черно море - Крумовград

Понеделник

17:30 ч, Локомотив София - Левски. /БГНЕС

Категории: