Цветлин Йовчев: Живко Коцев яде и пие с хората, които трябва да разследва

През години не си спомням по-голям скандал. И то скандал, който да е с по-тежки последици върху системата, върху обществото и върху международния имидж на страната. Това заяви пред бТВ Цветлин Йовчев, бивш председател на ДАНС и бивш министър на вътрешните работи.


Неговият коментар бе по повод на освободения вече главен секретар на МВР Живко Коцев.

Йовчев припомни, че е подписал заповед за наказание на Коцев още през 2014 г. заради случая в Лясковец, където загина командосът командосът Емил Шарков, а други петима негови колеги бяха ранени при престрелка в дома на Петко Петков.

„От 2012 година имаше разпореждане на предишния главен секретар на МВР, че трябва да бъдат отнети оръжията от стрелеца. Като директор на ОДМВР той не беше взел мерки. Имаше и други нарушения“, подчерта Йовчев.


Той заяви, че България от години се опитва да докаже на нашите международни партньори, че сме годни да се присъединим към Шенген пълноценно.

„Главният секретар на МВР вместо да разследва корупция яде и пие с хора, които са свързани с контрабандни канали, търкаля се по сауните с тях, взима скъпи подаръци. Управляващите намират това за нормално – определиха го като перфектен полицай, а на лицето му било изписано, че е почтен човек. Това е нелепо. Как ще убедим партньорите, че имаме нулева толерантност към корупцията“, подчерта Йовчев. /БГНЕС