Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС поема Столичен общински съвет, временно

Цветомир Петров от ПП-ДБ и Спаси София поема Столичен общински съвет. Консенсусът е временен, до месец юли, предаде репортер на БГНЕС.

Разбрахме се за временно техническо решение до края на политическия сезон, обясни Борис Бонев от ПП-ДБ-СС. Не става въпрос за сглобка, уточни Бонев и каза, че се демонстрира проява на отговорност.

На миналото заседание Цветомир Петров получи едва 26 гласа подкрепа за номинацията си за председател. Той е бил кандидат за евродепутат от листите на ВМРО през 2019 година.

Ще подкрепим Цветомир Петров, за да може СОС да заработи. Нямаме предварителни уговорки за комисии. Договорихме се единствено временно да изберем председател, съобщи Вили Лилков от "Синя София".

Работим по уточнената миналата седмица формула - нарече това тестов, карантинен, изпитателен период, за да може СОС да започне работа. Ще има много спекулации, затова - няма коалиция, няма мнозинство. Никой не дава подкрепа за напред, категоричен бе Карлос Контрера от ВМРО.

Политическо мнозинство в този общински съвет няма. ГЕРБ остава опозиция в София, заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекилям.

Подкрепата е техническа, тя е административна, уточни Прошко Прошков. /БГНЕС