Тухел: Когато поемеш Челси, трябва да осигуриш трофеи

Новият мениджър на Челси Томас Тухел призна, че трябва да донесе трофеи на "сините", за да бъде считан за успешен треньор на "Стамфорд Бридж". Германският специалист замени на поста Франк Лампард във вторник, а вчера направи и официалния си дебют при нулевото равенство с Уулвърхемптън у дома, а днес бе и официално представен от ръководството на клуба.

Томас Тухел.

"Когато подписва с Челси, подписваш с глада за титлите. Това не ме плаши. Клубът беше пределно ясен към мен, че важни са резултатите. Винаги се опитваме да осигурим и добро представяне, да развиваме играчи, да подобрим играчите в отбора и да увеличим тяхната пазарна цена. Аз съм реалист, намирам се в клуб, в чието ДНК са победите. Аз съм тук, за да се борим за всеки възможен трофей. Тази година това се отнася за Шампионската лига и ФА Къп - за Висшата лига не е реалистично", коментира Тухел пред журналисти.

"За мен това бе възможност да бъда в един от най-големите отбори в света и в най-оспорваното първенство в света. Усетих, че по никакъв начин не трябва да пропускам възможността да стана част от семейството на Челси и да се съревновавам за трофеи с най-добрите мениджъри и най-добрите отбори. Решението бе лесно за мен", допълни германецът. /БГНЕС