УБА разби Челси на „Стамфорд Бридж“ за първа загуба на Тухел

Челси допусна изненадваща домакинска победа от Уест Бромич Албиън с 2:5 в първи двубой от 30-ия кръг на английската Висша лига.

Робинсън влезе от резервната скамейка и вкара два гола за успеха.

На „Стамфорд Бридж“ гостите създадоха ранни проблеми на „сините“ и първият точен удар, макар и безпроблемен за Едуар Менди, дойде на сметката на „дроздовете“. Все пак, лондончани откриха чрез Кристиан Пулишич, който направи успешна добавка след пряк свободен удар на Маркос Алонсо – изстрелът на испанеца с левия крак първоначално бе отбит от Сам Джонстън, но впоследствие рикошира от гредата и бе засечен от връхлитащия американски национал. Нещата обаче се объркаха за домакините две минути след откриващия гол, когато завърналият се след травма Тиаго Силва направи ненужно нарушение, което му коства участието в мача след ранен жълт картон. Възпитаниците на Сам Алардайс нанесоха своя удар в продължението на първата част, когато Матеус Перейра наказа хаоса в отбраната на Челси с две попадения.

След греда и още няколко ситуации за домакините, УБА вкара трети гол чрез резервата Калъм Робинсън, който засече по перфектен начин подаване на Дарнел Фърлонг. Пет по-късно Мбайе Диан се разписа след асистенция на Перейра. Челси отвърна скоро на удара чрез Мейсън Маунт, който се появи на почивката в игра. „Сините“ опитаха да върнат още едно попадение, с което да завържат срещата, но инкасираха пети гол – отново в прегръдките на съотборниците си бе Робинсън, а отново в ролята на асистент се превърна вездесъщия Перейра. Така, Челси допусна първо поражение под ръководството на Томас Тухел след 14 поредни срещи във всички турнири без загуба – за последно тимът отстъпи на Лестър с 0:2 на 19 януари.

В класирането лондончани остават на четвърта позиция с 51 точки, но могат да бъдат изместени от Уест Хем и Тотнъм, които играят по-късно в кръга. Уест Бромич вече е на седем пункта от спасителния бряг. За Челси предстои гостуване на Порто в първи четвъртфинален сблъсък от Шампионска лига, преди тимът да играе с Кристъл Палас на „Селхърст Парк“. „Дроздовете“ са домакини на Саутхемптън в следващия си мач от Висшата лига. /БГНЕС