Уил Смит: Спилбърг ми прати хеликоптер, за да преговаряме за "Мъже в черно"

Стивън Спилбърг полага много усилия, за да убеди първоначално притеснения Уил Смит да се снима в научнофантастичния блокбъстър "Мъже в черно" от 1997 г.


При участието си в предаването на Кевин Харт "Hart to Hart" в четвъртък Смит заяви, че Спилбърг "изпратил хеликоптер за мен... да поговорим", за да го убеди да участва във филма, който Спилбърг продуцира.

"Той кацна в дома му", каза Смит. "И той ме посрещна лично".

Смит разказва пред Харт, че се е срещнал с носителя на "Оскар" в стая в дома му, която е била украсена с плакати на емблематични филми на Спилбърг като "Джурасик парк" и "Челюсти", за които Смит се шегува, че според него нарочно са присъствали, за да му "напомнят" на кого точно би казал "не".

По-наатък той споделя, че Спилбърг го е попитал в прав текст: "Кажи ми защо не искаш да се снимаш в моя филм".

"Не исках да правя два филма за извънземни един след друг", признава Смит и добавя: "Не исках да преминавам от "Денят на независимостта" към "Мъже в черно" - не исках да бъда човекът с извънземните".

През 1996 г. Смит участва в "Денят на независимостта", научнофантастичен/екшън филм за извънземни, които нахлуват на Земята, заедно с Бил Пулман и Джеф Голдблум.

"Мъже в черно" също е свързан с извънземни, като разказва историята на тайна междугалактическа организация, която следи за престъпления, извършени от извънземни или такива, които представляват заплаха за Земята./БГНЕС