Уилямс завърши с успех участието си на Хопмън Къп

Серина Уилямс постигна трета поредна победа на сингъл на смесената отборна надпревара Хопмън Къп. 23-кратната победителка в турнири от Големия шлем надигра младата британка Кейти Боултър с 6-1, 7-6 (2) в последния си мач от груповата фаза на съревнованието в австралийския град Пърт. Преди това американката триумфира на сингъл последователно над Белинда Бенчич и Мария Сакари.

23-кратната победителка в турнири от Големия шлем надигра младата британка Кейти Боултър

Въпреки успеха си над 97-та в света, Уилямс отпадна от по-нататъшно участие в турнира, след като бе елиминирана по-рано заедно с Франсис Тиафо след две загуби на старта. Серина, която в момента заема 16-та позиция в световната ранглиста, се нуждае от само една титла от Големия шлем, за да изравни рекорда на Маргарет Корт. Американката обаче не е печелила турнир от ,,Голямата четворка“ от Аустрелиън Оупън 2017 насам.

Представянето на 37-годишната тенисистка я обнадеждава за започващото на 14 януари Открито първенство на Австралия. ,,Бе чудесно, че изиграх три мача на сингъл тук. Условията са перфектни и отговарят на това, което предлага Мелбърн.“, заяви тя. При мъжете на сингъл Тиафо загуби от Камерън Нори с 7-6 (4), 6-0, като британците спечелиха сблъсъка с американците след победа в смесените двойки. /БГНЕС

Категории: