Украински партизани се внедриха в Росгвардия

„Нашите партизани проникнаха в Националната гвардия на Русия (Росгвардия) в Москва и записаха много снимки и видеоматериали, които предадоха на украинската армия“, съобщи украинско-татарското съпротивително движение "Атеш".


"Вижда се (на снимките и записите), че противникът прилага някои защитни мерки под формата на патрули... но това са само опити. Никакви патрули няма да могат да защитят военните части от нашите очи и уши. И ако врагът не може да го направи в собствената си столица, няма смисъл да се опитва в окупираните територии", се казва в профила на „Атеш“ в Telegram.

В съобщението партизаните посочват точните данни за адреса на поделението в Росгвардия и географските му координати.

„Атеш“ е украинско-татарско съпротивително движение, което действа в Крим и други контролирани от Русия територии. Съобщенията за първите успешни партизански операции на движението се появяват в началото на февруари 2023 г. Както се съобщава по това време, партизаните взривяват кола, в която пътуват двама офицери от Росгвардия.

В по-късните месеци групата многократно съобщава, че си сътрудничи с украинската армия при нападения срещу вражески цели в окупирания Крим, наред с други места. Партизанската група посочва, че разполага с мрежа от агенти на страната на противника, включително в руския Черноморски флот./БГНЕС