В луд мач Челси нанесе първа загуба на Тотнъм за сезона

Отборът на Тотнъм допусна първо поражение от началото на сезона във Висшата лига, след като загуби от Челси с 1:4 у дома в последен мач от 11-ия кръг на първенството. Двубоят на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" бе изключително динамичен, като зрителите видяха два червени картона, пет отменени гола и много проверки от ВАР.

"Шпорите" започнаха отлично срещата и поведоха в резултата още в 6-та минута, когато удар на Деян Кулушевски се отби в играч на Челси и не остави шансове на вратаря Роберт Санчес. Малко след това капитанът на домакините Хюн Мин Сон удвои след асистенция на Дестини Удоджи, но голът бе отменен заради засада. Последва отговор на "сините", но попадения на Рахийм Стърлинг и Мойсес Кайседо бяха отменени след намеса на ВАР, но във втория случай ситуацията бе върната за нарушение в наказателното поле, което донесе червен картон на Кристиан Ромеро и дузпа за Челси, реализира от Коул Палмър за 1:1.

Десет минути след почивката Удоджи също бе изгонен за втори жълт картон, а мениджърът на "шпорите" Анге Постекоглу реши да предприеме интересна тактика с 9 играчи. Неговите защитници заставаха в линия на центъра, за да държат в засада съперниковите играчи, които обаче поне пет пъти успяха да избегнат и да останат очи в очи с Гилермо Викарио. Гол на Николас Джаксън бе отменен за засада, а Викарио се намеси страхотно на няколко пъти, преди все пак Джаксън да вкара за 2:1 след подаване на Стърлинг.

С девет души Тотнъм някак успя да стигне до изравнителен гол чрез Ерик Дайър, но и това попадение бе отменено заради засада. В самия край Джаксън вкара нови два гола, за да оформи своя хеттрик и крайното 4:1 в полза на Челси.

По този начин Тотнъм записа първа загуба за сезона и заема второ място в класирането с 26 точки, докато Челси се изкачи до десета позиция с актив от 15 точки. /БГНЕС