"Възраждане": Борисов или Ангелов ще си подаде оставката пръв

Почина първият български гражданин в следствие на ваксинация.

Вече неадекватните мерки на правителството придобиват облик на престъпна небрежност. Във връзка с това ние от "Възраждаме" питаме: кой ще поеме отговорност и ще си подаде пръв оставката – Бойко Борисов или Костадин Ангелов?

Кой ще отговаря пред гражданите за милионите, инвестирани във ваксина, която няма да използваме? Кой ще понесе отговорността за поредното затваряне на държавата и загубите на бизнеса? Кой ще подпомогне малкия и среден бизнес, след като при въвеждането на мерки в съответната област няма възможност за държавно подпомагане?

Възраждане настоява за незабавни оставки на виновниците, които водят българските граждани към пагубен край. Настояваме за възстановяване на икономическата активност. Искаме хората, които загубиха работата си да се върнат на работните си места, искаме възстановяване на бизнес средата. Искаме премахване на маските, чиято ефективност също не е доказана.

Още през януари Възраждане проведе протест пред сградата на Министерството на здравеопазването. Причината беше нежеланието на Министерството да отговори на политическата партия относно запитване по ЗДОИ.

https://vazrazhdane.bg/novini/461-vazrajdane-izliza-na-protest-za-normalizaciia-na-jivota-v-stranata

По настояване на протестиращите за среща пред вратите на министерството бяха Богдан Кирилов – директор на Изпълнителната агенция по лекарствата и Евгени Григоров – зам.министър на здравеопазването. На разговора поставихме въпроса за това, че информационната пропаганда на правителството споделя за полезността на ваксината, без да има изследвания доказващи това и без да се предоставя информация за смъртни случай и странични реакции, които в цял свят има вследствие на ваксинация за COVID 19. Поискахме информацията за страничните реакции в следствие от ваксината да бъдат публикувани, а информацията от ваксината да бъде предоставена на български език.

Към момента правителството ни агитира да се ваксинираме, без да е направило анализ, без да е провело изследвания на национално ниво, без да знае с какво ни ваксинира, без да оповестява информацията за страничните ефекти от ваксината, за да можем наистина да направим информиран избор за нас и близките ни.

Във връзка с това Възраждане настоява за незабавна нормализация на живота в страната и за спазване на всички конституционни права. Възраждане настоява за анализ на ситуацията с COVID-19 и адекватни мерки, съобразени със ситуацията в страната, а не натрапени ни от Европейския съюз, приети безкритично от настоящото правителство и наложени върху българския народ.

Възраждане възприема като ценности, произтичащи една от друга, както здравето, така и икономическото благосъстояние. Тези ценности, вместо да се противопоставят, трябва да се уравновесяват внимателно, с грижа за българските граждани. /БГНЕС

Категории: