Ваня Григорова: Аз съм български ляв политик от нов тип

Благодаря на Иван Таков, който бе в основата на коалицията, която ме издигна. Благодаря и на всички, които гласуваха. Това каза в първи коментар на вота издигнатата от БСП и „Обединена Левица“ Ваня Григорова.

Ние вдъхнахме на гражданите надежда и им предложихме път за свобода. Гласуваха за нас с надежда, не с отвращение, ако трябва да цитирам един от лидерите на сглобката. И въпреки това, въпреки проблемите днес, въпреки омаскаряването, ние оставяме с надежда, смятаме, че е жива, и че е на една ръка разстояние. Днес няма какво повече да кажем, тъй като официални данни няма, допълни Григорова.

Аз съм вече български ляв политик от нов тип, коментира още Григорова.

Благодарим на всички гласоподаватели, които гласуваха за нас. Благодарим за достойната битка, проведена от Ваня Григорова. Няма да говорим за машинния вот и какво се случи с него, както и за невалидните бюлетини. Благодарим на нашите коалиционни партньори.

Това каза Иван Таков от БСП - София, предаде репортер на БГНЕС.

Ще изчакаме крайните резултати, все още нищо не е ясно. Убеден съм, че сме постигнали успех. Утре ще е окончателно ясно какви са резултатите. Убедени сме, че ще можем да реализираме този мандат, каза още Таков.

Благодаря на Ваня Григорова за мъжеството, което прояви. За начина, по който се държа в кампанията, за посланията, които изпрати до София. Да кажа, че има само една институция, към която нямам благодарност, и това е правителството. В лицето на премиера и министъра на МЕУ, които опропастиха доверието на гражданите и въздействаха върху активността. Снимането, преписването, изказването, че всички партии купуват гласове; твърдението на премиера, че ЦИК е отговорен за организацията на изборите, са нещо, което е прецедент в българската история. Смятам, че трябва да дочакаме окончателните резултати, и тогава да се обявява кой е спечелил изборите, каза Костадин Паскалев./БГНЕС