Верстапен стартира с победа сезона във Формула 1

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен започна новия сезон по шампионски, след като постигна безапелационна победа в Гран При на Бахрейн. Нидерландецът за пореден път се оказа в свое собствено състезание и имаше изключително сериозна преднина пред втория, който бе неговият съотборник в Ред Бул Серхио Перес.


Още на старта Верстапен успя да затвори пътя на Шарл Льоклер и да удържи своето първо място.

Перес. пък се залепи зад Джордж Ръсел, а в крайна сметка успя да изпревари и британеца, както и Шарл Льоклер, за да има комфортно състезание още след десетата обиколка и да бъде втори в крайното класиране.

Карлос Сайнс се възползва от грешките, които допусна неговия съотборник Шарл Льоклер и Джордж Ръсел, за да се качи на подиума и да завърши трети. Испанецът започна много силно годината, като се има предвид, че няма да остане във Ферари от следващата година, тъй като мястото му ще бъде заето от Люис Хамилтън.

Льоклер успя в 47-ата обиколка да се възползва от груба грешка на Джордж Ръсел, за да го изпревари и да завърши четвърти в Гран При на Бахрейн. Ръсел с Мерцедес остана пети, а Ландо Норис с МакЛарън се нареди шести.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън имаше трудно състезание и завърши седми, а Оскар Пиастри с МакЛарън остана осми.

Топ 10 допълниха пилотите на Астън Мартин Фернандо Алонсо и Ланс Строл.

Следващата седмица е Гран При на Саудитска Арабия. /БГНЕС