Владимир Георгиев се би достойно, но отстъпи на Шакийл Томпсън в Родъръм

Родният боксьор Владимир Георгиев допусна загуба от Шакийл Томпсън в битката за глобалната титла на WBO и европейския пояс на IBF в средна категория. Българинът, който е един от спортистите, подкрепяни от Фондация "Спорт в България", отстъпи с технически нокаут в осмия рунд в главния двубой на гала вечерта в Родъръм, Великобритания.

Мачът между двамата бе много оспорван, като и Георгиев, и Томпсън търсеха нокаута още след първия гонг. В седмия рунд бургазлия получи тежки удари в тялото, но остана на краката си и дори успя да нацели точно на няколко пъти в главата Томпсън.

В следващия рунд Георгиев падна в нокдаун след комбинация от два удара. Той се изправи и искаше да продължи, но главният съдия сложи точка на спора. Така българският боксьор записа четвърто поражение при професионалистите - баланс 12-4 (2 с нокаут), докато съперникът му остава непобеден на ринга, постигайки 12-и пореден успех (8 с нокаут).

В другия двубой с българско участие Никола Стоянов падна от Харви Ламбърт след съдийско решение. Стоянов отбеляза един нокдаун, а Ламбърт се отчете с два и по този начин заслужи победата в съдийските карти. /БГНЕС