Страхотен първи ден за България на Световната купа в София

Невяна Владинова зае четвърта позиция в многобоя след първия ден на Световната купа и се класира за финалите на обръч и топка.

Много силно се представиха българските в първия ден на Световната купа по художествена гимнастика в София, която ще продължи до неделя в зала "Арена Армеец",

Двете български представителки в индивидуалното Невяна Владинова и Катрин Тасева се представиха солидно в първия ден на надпреварата. Днес гимнастичките изиграха съчетанията си с обръч и топка за многобоя, като двете родни грации завършиха дена на четвърта и пета позиция. Добрата игра на Владинова и Тасева им осигури и участие във финалите на двата уреда в неделя.

Невяна Владинова даде втори резултат на топка и шести на обръч, като събра общо 40.500 точки и се нареди четвърта. Тасева от своя страна получи трета по сила оценка на обръч и пета на топка, с което събра 40.450 точки и зае петата позиция. Водачака във временното класиране е рускинята Александра Солдатова с 42.250 точки, а зад нея се нареждат сънародничката ѝ Екатерина Селезньова (40.650) и Линой Ашрам от Израел (40.550)

Утре гимнастичките ще представят своите съчетания с лента и бухалки, след което ще станат ясни медалистките в многобоя, както и всички финалистки на отделните уреди. Владинова е в група С, с която стартира утрешният ден на Световната купа от 10:30 часа, докато Тасева е в група В, която ще излезе пред публика в 15:00 часа.

Момичетата от ансамбъла вдигнаха публиката в "Арена Армеец" на крака с изпълнението си с пет топки.

Националният ансамбъл по художествена гимнастика поведе в класирането на многобоя след първия ден на Световната купа, след като се представи изключително в съчетанието с пет топки.

Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и с треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска наелектризира публиката в столичната зала "Арена Армеец" след перфектно изпълнение, което получи от съдиите оценка 24.950 точки - 16.100 за трудност и 8.850 за изпълнение. По този начин родните грации си осигуриха солидна преднина пред отбора на Италия, който за момента заема второто място с 24.300 точки. На трета позиция след първия ден е Япония с 23.750.

Утре от 17:00 часа започват съчетанията с обръчи и бухалки, след което ще стане ясно и разпределението на медалите в многобоя. /БГНЕС