Воробьов, Лукойл: Договорихме се с българското правителство за средносрочни мерки, за да поддържаме икономиката

Договорихме се с българското правителство за средносрочни мерки, за да поддържаме икономиката. Това заяви президентът на “Лукойл” Вадим Воробьов по време на среща с президента Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Воробьов заяви, че тяхната компания работи повече от 20г. на българския пазар и смятат, че можгат да бъдат препоръчвани като сериозен партньор. Към днешна дата смятаме, че сме запазили достатъчно работни места, добави Воробьов. Той обясни, че в компанията виждат бъдещето разделено на три части – първата, когато настъпва ембаргото на руския нефт, втората от 5 декември до 31 декември, когато ще настъпят санкциите върху българската икономика и третият етап как ще се развива вътрешният пазар след 2024 г.

“Ние изработихме мерки за поддържане на стабилността на икономиката”, посочи той и добави, че не знаят как ще продължат нещата, но смятат, че за първото тримесечие на следващата работна година трябва да се създаде работна група, която да обсъжда как да се действа като влезе петролното ембарго.

Лукойл е не само важна част от българската икономика, но и основен работодател, заяви президентът Румен Радев.

Той каза, че от стойността на горивата зависи развитието на страната и на икономиката. Той посочи, че високите цени влияят за повишаването на цените и услугите. “Считам, че срещата ви с българското правителство, следвайки търговските правила, може да се набележат мерки за стабилизация”, отбеляза Радев. /БГНЕС