Задържан е стрелец в центъра на Дрезден, взел заложници

Полицията задържа мъж, който по-рано откри стрелба в центъра на Дрезден и взе заложници в търговски център. Както се казва в прессъобщение, разпространено от служители на реда, става дума за търговския център Altmarktgalerie.

Заподозреният вече е задържан. "Историята с вземането на заложници приключи. Двама души под наше наблюдение, не са пострадали", се казва в изявление на органите на реда. Все още няма информация за мотивите на нападателя.

Отбелязва се, че посетителите на търговския център са евакуирани. Полицията моли да се въздържат от пътувания до центъра на града. Заради операцията беше ограничено движението на градски и личен транспорт. Затворен за целия ден е коледният базар в центъра на града.

По-рано вестник "Билд" съобщи, че 40-годишен германски гражданин е застрелял един човек, след което се е опитал да проникне в редакцията на радиостанцията "Радио Дрезден", след което е изчезнал и се твърди, че се е барикадирал в едно от мазетата на близкия търговски център.

В същото време онлайн изданието „Фокус” добавя, позовавайки се на полицията, че тялото на майка му е открито в жилищна сграда. /БГНЕС