12 министри на парламентарния контрол

Народните представители ще изслушат в петък 12 служебни министри от кабинета на Гълъб Донев. Най-много зададени въпроси има към Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството, Росен Христов, служебен министър на енергетиката, както и към Росица Карамфилова-Благова, служебен министър на околната среда и водите.

Лазар Лазаров, служебен заместник министър-председател по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика ще отговори на един въпрос на Георги Гьоков от БСП относно освобождаването на изпълнителния директор на Агенцията по заетостта.

Служебният заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев също ще отговори на един въпрос на Константина Петрова от "Възраждане" относно завършване на проект за възстановяване на естакадата на нос Шабла.

Иван Демерджиев, служебен заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи ще отговори на пет въпроса свързани с подобряване на работата на Областната дирекция на МВР - Монтана, залавянето на 26-годишен мъж с боеприпаси в с. Долни Дъбник, дейността на Тристранния българо-турски-гръцки контактен център на КПП “Капитан Андреев - Капъкуле и др.

Служебният министър на енергетиката Росен Христов ще отговори на няколко въпроса относно с двукратен механизъм за плащане в рамките на месец на електроенергия на небитови потребители, заседания на министрите на енергетика в ЕС, договор за доставки на природен газ с руското дружество с ограничена отговорност “Газпром експорт” и др.

Весела Лечева, служебен министър на младежта и спорта ще отговори на въпроси свързани със строителството и реконструкцията на стадион “Българска армия”, строителството на комплекс “Червено знаме”, както и въпрос относно резултатите от реализирането на проекти от Националната програма за изпълнение на младежки дейности.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков ще отговори на 12 въпроса, свързани с проверки и ремонти на пътища, както и на въпрос свързан с необходимостта от питейна вода в няколко населени места в Монтана.

Крум Зарков, служебен министър на правосъдието ще отговори на един въпрос относно проектозаповед за провеждане на конкурс за нотариуси от 15.11.2022г.

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова-Благова ще отговори на девет въпроса относно проучване на трасе по направление Монтана- София с тунел под Петрохан, актуализация на ЗОИК, премахване на 9000 тона незаконни отпадъци от град Плевен и др.

Димитър Стоянов, служебен министър на отбраната ще отговори на въпрос относно възможността да се предотврати загуба в бойната ни авиация в преходния период между МиГ-29 и Ф-16.

Служебният министър на образованието и науката Сашо Пенов ще отговори на въпроси относно управленската дейност на началника на Регионално управление на образованието - Пазарджик, спрените конкурси за длъжност “директор” в държавните и общински институции от системата на предучилищното и училищното образование и др.

Николай Милков, служебен министър на външните работи ще отговори на един въпрос относно развитието ма отношенията на страната с Република Северна Македония. /БГНЕС