7 министри на парламентарен контрол

Днес народните представители ще изслушат 7 министри на парламентарен контрол, предаде репортер на БГНЕС.

Тодор Тагарев, министър на отбраната ще отговори на един въпрос относно възможен конфликт на интереси при реализацията на Рамково споразумение между МО и обединението “Български безпилотни летателни системи”.

Министърът на образованието и науката Галин Цоков ще отговори на три въпроса относно безвъзмездното право на ползване на имот и сграда за профилирана гимназия с преподаване на чужди езици “Петър Богдан” в град Монтана, законови нарушения в Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика “М.В. Ломоносов”-София, както и относно незаконна продажба на НПО в интернет.

Кръстю Кръстев, министър на културата ще отговори на три въпроса относно консервация на древноримски исторически обект, необходими реформи в сектор “Сценични изкуства”, както и относно отпуснат парцел в близост до крепост Свети дух в село Минерални бани.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще отговори на пет въпроса относно сигнал за отделяне и отдаване на концесия на дивечовъдни участъци, които са в Северноцентрални държавно предприятие ТП ДП Държавно горско стопанство “Сеслав”, резултати от проверката на сигнали за злоупотреби и нарушения в “Северноцентрални държавно предприятие” - Габрово и др.

Зарица Динкова, министър на туризма ще отговори на един въпрос относно задължения на Министерство на туризма във връзка с настаняването на украински граждани.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев ще отговори на два въпроса относно възможност за ползването на летищната писта на изоставеното бивше военно летище в село Габровцица в община Монтана за мероприятия и прояви, свързани в автомобилен или мотоциклетен спорт, любителски и демонстрационни състезания, както и относно директора на Спортно училище “Ген. Владимир Стойчев” в град София.

Георги Гвоздейков, министър на транспорта и съобщенията ще отговори на един въпрос относно състоянието на жп гара Алфатар. /БГНЕС