9 от Севиля изпуснаха аванс от два гола в края срещу Селта

Севиля не успя да спечели домакинството си на Селта, завършвайки наравно 2:2 в първи мач от 28-ия кръг в испанската Ла Лига.

Гонсало Пасиенсия (л) ликува след изравнителния гол за Селта в добавеното време.

Домакините останаха в намален състав още в 19-та минута след втория жълт картон на Папе Гей. Въпреки това, борещият се за оцеляването си тим от Андалусия поведе в резултата в края на първата част, когато се разписа Юсеф Ен-Несири. Драмата обаче тепърва предстоеше след почивката.

Маркос Акуня покачи на 2:0 в 81-та минута, но гостите се възползваха от численото си преимущество на терена, за да стигнат до точка след интервенциите на "златните резерви" Мигел Родригес и Гонсало Пасиенсия съответно в 89-та и 93-та минути. Малко след това домакините завършиха двубоя с девет човека след директния червен картон на Акуня.

В класирането Селта е на девета позиция с 36 точки, докато Севиля е 13-и с 32 пункта, на пет от опасната зона. В следващите си мачове андалусийци гостуват на Манчестър Юнайтед в първи четвъртфинален сблъсък от турнира Лига Европа, а след това им предстои и визита на Валенсия за първенство, докато Селта приема Майорка в Ла Лига. /БГНЕС