Алберт Попов с 15-то място в слалома в Аделбоден

Алберт Попов завърши на 15-то място в слалома в Аделбоден, Швейцария, кръг от Световната купа по алпийски ски. Българският скиор даде 13-то време в първия манш и 19-то във втория, като общият му резултат бе 1:53.90 минути, с което той изостана с 1.37 секунди от победителя Мануел Фелер (Австрия).


И в двете си спускания Попов имаше проблеми в последния сектор от пистата, където бе по-бавен от конкуренцията, като това не му даде шанс да се бори за място в топ 10. Втори днес завърши представителят на домакините Лоик Меяр (+0.18 секунди), а на почетната стълбичка се качи и Стивън Амие от Франция (+0.34).

Алберт вече има 66 точки в дисциплината от началото на сезона и заема 12-то място в класирането, докато с днешния си успех Фелер измести своя сънародник Марко Шварц от първата позиция. В генералното класиране Попов е на 40-то място, а лидер е Марко Одермат (Швейцария) със 736 точки, 272 повече от втория Шварц.

За белия керван предстоят четири състезания във Венген, Швейцария, в периода 11-14 януари, като последното от тях ще бъде слалом и отново с участието на Алберт Попов. /БГНЕС

Категории: