Уест Хям сложи край на мечтите на Ливърпул за титла

Ливърпул загуби шансове да се бори за титлата в Англия в прощалния сезон на мениджъра Юрген Клоп, след като допусна поредна грешна стъпка в последните седмици. "Червените" взеха само точка от гостуването си Уест Хям, като двубоят от 35-ия кръг на Висшата лига завърши при равенство 2:2.

В Лондон домакините поведоха малко преди почивката, когато голмайсторът на тима Джаръд Боуен се разписа с глава след центриране от корнер на Мохамед Кудус. Ливърпул отговори веднага след почивката, когато Анди Робъртсън преодоля Алфонс Ареола с прецизен изстрел от въздуха. В 65-та минута гостите стигнаха до пълен обрат - след изстрел на Коди Гакпо се получи троен рикошет и топката попадна във вратата на "чуковете", а попадението бе записано като автогол на Ареола. Играчите на Дейвид Мойс не се предадоха и в 77-та минута Михаил Антонио изравни с майсторски удар с глава след прецизно центриране на Боуен. До края не паднаха повече голове и двата тима поделиха точките.

Така Ливърпул остава на трето място в класирането със 75 точки, две по-малко от лидера Арсенал и една по-малко от втория Манчестър Сити. "Артилеристите" обаче са с мач по-малко, докато "гражданите" са изиграли два мача по-малко от мърсисайдци.

Уест Хям заема осма позиция с актив от 49 точки. /БГНЕС