Алберт Попов с 27-мо място на слалома в Шамони

Българският скиор Алберт Попов завърши на 27-мо място в слалома в Шамони, Франция, кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. По този начин 23-годишният Попов записа точки за Световната купа в четвърти пореден старт в тази дисциплина.

Алберт Попов записа точки в четвърти пореден старт в слалома.

Попов даде 24-то време в първия манш и 19-ти резултат във втория, като общото му време бе 1 минута 40.70 секунди. Това му отреди 27-ма позиция от общо 29 завършили скиори. По този начин българинът добави четири точки към актива си за Световната купа и се смъкна с две места в класирането на слалома, като вече заема 26-та позиция със 75 точки.

Победител днес стана французинът Клеман Ноел с време от 1 минута 38.58 секунди. На второ място се нареди Рамон Ценхойзерн от Швейцария на 16 стотни зад Ноел, а топ 3 допълни австриецът Марко Шварц (+0.19), който водеше след първия манш, но даде едва 24-то време във втория. За 23-годишния Ноел това бе първа победа през сезона и общо седма в кариерата му, като всичките са постигнати в слалома.

С днешния си успех французинът се изкачи до трето място в класирането на дисциплината с 373 точки. Марко Шварц остава убедителен лидер с 549 точки, а на втора позиция е норвежецът Себастиан Фос-Солевог (387). В генералното класиране Шварц вече е втори с 626 точки, а убедителен лидер остава Алекси Пинтуро от Франция с 882 точки. В топ 3 попада и швейцарецът Марко Одермат (607).

Утре в Шамони ще се проведе още един старт в слалома, като първият манш започва в 10:30 часа.

Лара Гут-Бехрами.

/БГНЕС