Нов рекорд за Александър Везенков при успех на Олимпиакос в Мюнхен

Александър Везенков изведе Олимпиакос до втора поредна и общо шеста победа от началото на сезона в Евролигата. Българският национал и компания триумфираха при гостуването си на Байерн Мюнхен с 82:71 (27:11, 13:23, 27:20, 15:17) в двубой от осмия кръг на най-силния европейски клубен турнир. По този начин тимът, воден Йоргос Барцокас се утвърди на втората позиция във временното класиране с баланс от 6 успеха и 2 загуби, докато баварците са на 17-та позиция с баланс 2-6.

Везенков записа още едно най-добро постижение в своята кариера си. Националът регистрира рекорден коефициент на полезно действие от 43 в мача (предишният му беше 41), след като завърши с дабъл-дабъл от 20 точки, 13 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка, без да допусне нито една грешка в нападение. Българинът бе 2/2 при стрелбата от зоната за две точки, 2/5 от тройката и 10/10 от наказателната линия. Крилото постигна всичко това за 30 минути на паркета, като не игра единствено в посредствената втора четвърт, в която резервите на гръцкия гранд разочароваха с представянето си и се наложи през второто полувреме българинът и останалите титуляри да затварят мача в своя полза..

От неговите колеги Мустафа Фал добави 16 и 5 борби. Костас Слукас се отчете с 14 точки. Огнен Ярамаз бе най-резултатен за Байерн Мюнхен с 12 точки. Айзък Бонга остана с 11 и 6 борби

"Червено-белите" започнаха много силно двубоя в Мюнхен, като поведоха още в самото начало и до края не изпуснаха водачеството. Преднината на Везенков и компания постоянно нарастваше и спадаше, но "баварците" бяха най-близо до изравняване на резултата в последната четвърт, когато в един момент те се доближиха само на 4 точки при 65:69.

В крайна сметка играчите на Олимпиакос не допуснаха да се стигне до обрат и по този начин записаха шестата си победа от началото на сезона в Евролигата.

На 22 ноември Везенков и компания ще гостува на Макаби в Тел Авив, докато ден по-късно Байерн ще спори с АСВЕЛ. /БГНЕС