Алмерия изненада Барселона и нанесе второ поражение на каталунците в Ла Лига

Алмерия постигна шокиращ успех над Барселона с минималното 1:0 в мач от 23-ия кръг на испанската Ла Лига. Загубата за каталунците бе втора от началото на сезона във висшия футболен ешелон на страната.

За "блаугранас" това бе първа загуба в първенството от 16-и октомври насам.

Единственото попадение в срещата падна преди почивката и бе дело на Ел Билал Туре, който се разписа след асистенция на Луис Суарес. Въпреки огромния контрол върху топката, възпитаниците на Шави Ернандес отправиха само един точен удар по посока вратата на Фернандо Мартинес. Поражението за „блаугранас“ бе второ през седмицата след това от Манчестър Юнайтед в реванша от плейофния кръг на турнира Лига Европа.

Барса загуби едва за втори път от началото на кампанията в Ла Лига, след като отстъпи на шампиона Реал Мадрид с 1:3 като гост в средата на октомври миналата година. Каталунците имат седем точки аванс пред Кралския клуб в битката за титлата след равенството на Карло Анчелоти и компания с градския съперник Атлетико в събота вечер. Алмерия постигна ценен успех в борбата за оцеляване и има вече 25 пункта, излизайки от зоната на изпадащите, като е две точки пред намиращия се под чертата Валенсия. За тима предстои ново домакинство, този път на Виляреал, докато Барселона първо гостува на Реал Мадрид в първи полуфинал за Купата на Краля, а след това приема Валенсия за първенство.

В другия мач от вечерта, Севиля загуби от Осасуна с 2:3 у дома. Давид Гарсия даде преднина на памплонци, преди Неманя Гудел да изравни. Автогол на Фернандо върна аванса на гостите, но Юсеф Ен-Несири възстанови паритета за андалусийци. Попадение на резервата Абдесамад Езалзули сложи точка на спора, а Севиля завърши срещата с десет души след директния червен картон на Фернандо в добавеното време на двубоя. /БГНЕС