Американец клонира любимото си куче и се сдоби с четири подобни любимци

Жител на Ню Йорк клонира любимия си френски булдог и се сдоби с четири подобни кучета, с които живее щастливо в дома си, разказва New York Post.

62-годишният фризьор Роберто Ново разказа, че веднъж видял малък френски булдог в зоомагазин близо до салона, в който работел. Човекът решил да отиде до магазина и да опознае по-добре кученцето. Животното веднага започна да облизва лицето му. „Той сякаш ми казваше, че аз съм неговият човек!“ спомня си Ново и добави, че същия ден взел кучето вкъщи.

Нарекъл го Мачито. Скоро кучето и собственикът станали неразделни и когато Мачито бил 12 години, мъжът помислил за клониране на любимия си домашен любимец. Той се обърна към компания за клониране на кучета и дал ДНК пробата на своя любим булдог. Две години по-късно кучето умряло и Ново решава да продължи клонирането.

Процедурата струвала $50 000, но Ново не разполагал с такава сума. Затова решил да продаде копринения ситопечат на пеперудата на Анди Уорхол, която висяла на стената му. „Беше приятно да гледам нещо красиво на стената си, но не можеше да ми даде липсващата любов“, обясни безутешният домакин.

След като събрал парите, американецът платил за клонирането и изчакал резултатите. След известно време му се обадили и му казали, че процедурата е успешна. Сега има не само здраво кученце френски булдог, а още три или общо четири булдога: клонираният Мачиту, Тулула и техните деца, който той кръстил Пфайзер и Модерна.

По-рано беше съобщено, че 6-годишното куче чихуахуа на име Miracle Milly бе клонирано 49 пъти. Специалистите искали да разберат защо е толкова малко. /БГНЕС