Анди Мъри ще участва на Аустрелиън Оупън

Бившият номер 1 в света Анди Мъри ще участва на Откритото първенство на Австралия през февруари следващата година, след като получи уайлдкард за основната схема на турнира от организаторите. Британецът не е играл на ниво АТП от загубата си от Фернандо Вердаско в Кьолн през октомври, но в момента тренира усилено за завръщането си в Мелбърн, където през 2019 година обяви края на кариерата си заради проблем с бедрото. Впоследствие носителят на три титли от Големия шлем и два златни олимпийски медала се подложи на операция за частична смяна на тазобедрената става и успя да се завърне на корта, като дори стигна до една титла в Антверп в края на 2019.

Мъри ще се завърне в Мелбърн след двегодишна пауза.

Мъри отново имаше здравословни проблеми през 2020 и отпадна във втория кръг на Ю Ес Оупън и след това още на старта на Ролан Гарос, като изигра едва седем мача за цялата година (3-4). "Ще посрещнем отново Анди Мъри с отворени обятия. Неговото отказване бе един емоционален момент и да го видим отново тук, след тежката операция, която претърпя, ще бъде един от най-хубавите момента на АО 2021", коментира турнирният директор Крейг Тайли.

Мъри, който в момента заема 122-ро място в световната ранглиста, е петкратен финалист в Мелбърн, но нито веднъж не е печелил титлата. Вчера стана ясно, че Мъри ще започне новия сезон с турнира в Делрей Бийч на 7-13 януари, след като получи покана от организаторите.

Откритото първенство на Австралия ще се проведе в периода 8-21 февруари. /БГНЕС