Янев: Ще търсим решение за РСМ без да излизаме от рамковата позиция

На следващото заседание на Съвета по сигурността ще бъде обсъдена политиката на България по отношение на РС Македония, но без да се излиза от рамката, приета от българския парламент. Това заяви служебният премиер Стефан Янев, предаде репортер на БГНЕС.

Служебният премиер добави, че има теми, за които трябва да се мисли предварително и една от тях е необходимостта от анализ и осъвременяване на цялостната политика на България по отношение на Република Северна Македония и в частност развитието на политическия процес там и по отношение на нашето политическо поведение и търсене на бъдещи решения в интерес на двете страни.

„В това отношение, без да излизаме от рамката, която е приета от българския парламент, ние предлагаме на следващото заседание на Съвета по сигурността да обсъдим именно цялостната политика на България и да търсим практични решения, които да дадат тези отправни точки и жалони във външната политика на България, така че тя да бъде разбрана сред своите съюзници в ЕС и да имаме устойчиви послания и бъдещи решения, които да са в националния интерес на България“, завърши служебният премиер. /БГНЕС