Антъни Хопкинс благодари за Оскара с почит към Чадуик Боузман

Антъни Хопкинс, звездата, спечелила “Оскар“ за най-добра мъжка роля, не присъства на престижната церемония по награждаването, но благодари на Академията на следващата сутрин с кратко видео, в което отдаде почит на покойния Чадуик Боузман, пише "Варайъти".

83-годишният актьор засне видеоклип от Уелс, където се намира в момента, и заяви, че не е очаквал да спечели „Оскар“ на 83-годишна възраст. Всъщност, получавайки наградата, актьорът се превръща в най-възрастният призьор на „Оскар“ за главна мъжка роля.

В кратко видео, публикувано в Инстаграм, Хопкинс заяви, че не е очаквал наградата и обърна вниманието върху своя колега, покойния Чадуик Боузман, който почина от рак миналата година.

"Добро утро. Тук съм в родината си Уелс и на 83 години не очаквах да получа тази награда. Наистина не очаквах. Изключително съм благодарен на Академията, чувствам се привилегирован и почитан. Бих искал да спомена и да отдам почит на Чадуик Боузман, актьорът, който ни напусна преждевременно. Благодаря на всички“, каза актьорът кратко.

Боузман бе номиниран за най-добър актьор за последната си роля, тази на духовият музикант Леви Грийн в „Ма Рейни: Майката на блуса“. /БГНЕС