Арсенал отново излезе начело във Висшата лига, Сити не сбърка срещу Астън Вила

Арсенал се изкачи отново на първото място в английската Висша лига, след като в среща от междинния 31-и кръг на първенството надви новака Лутън с 2:0 у дома.


На „Емиратс“ „топчиите“, които бяха без Букайо Сака, си свършиха работата още до почивката, когато отбелязаха и двете попадения. Мартин Йодегор откри резултата в 24-та минута след асистенция на Кай Хаверц, завършвайки с плътен изстрел покрай вратаря на „шапкарите“ Томас Камински. В края на първото полувреме Дайки Хашиока си вкара автогол, което до голяма степен предреши крайния изход.

През втората част не паднаха нови голове и така Арсенал е на върха с 68 точки, с една повече от втория Ливърпул, който тази вечер посреща последния в класирането Шефилд Юнайтед. Лутън остава в зоната на изпадащите с 22 пункта, на три от спасителния бряг. За тима на Роб Едуардс предстои важно домакинство на Борнемут, докато възпитаниците на Микел Артета гостуват на коравия Брайтън.

В друга среща, шампионите от Манчестър Сити не допуснаха грешна стъпка срещу Астън Вила, печелейки с убедителното 4:1. На „Етихад“ в герой за „гражданите“ се превърна Фил Фодън, който наниза хеттрик. Четвъртото попадение бе дело на полузащитника Родри, а точен за бирмингамци бе Джон Дуран.


Сити на Пеп Гуардиола се изравни с Ливърпул преди мача на мърсисайдци с Шефилд Юнайтед, докато Вила запазва четвъртата позиция с 59 пункта, на два пред петия Тотнъм, който обаче има мач по-малко. В следващия кръг Манчестър Сити гостува на Кристъл Палас, докато за отбора на Унай Емери предстои домакинство на Брентфорд.

„Пчеличките“ направиха нулево равенство с Брайтън в третия двубой от програмата на кръга в сряда вечер. /БГНЕС