Atmosphere, DJ Shadow и Dub FX пристигат на SOFIA LIVE FESTIVAL 2024

За четвърта поредна година SOFIA LIVE FESTIVAL ще оживее в сърцето на София.

Първите потвърдени имена, които ще чуем на 21-ви, 22-ри и 23-ти юни 2024 г. на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина са американското хип-хоп дуо ATMOSPHERE, американският диджей и продуцент DJ SHADOW, австралийският уличен феномен DUB FX, както и родните Жлъч/Григовор/Гена и Heptagram.

Heptagram @SLF

След последното си супер успешно издание през 2023-та година SOFIA LIVE FESTIVAL, ще зарадва феновете на качествената музика с още по атрактивна програма, много позитивна енергия и истински фестивален дух.

Благодарение на организаторите на фестивала, тази година родните меломани ще имат възможността за първи път да видят на живо култовото американско хип-хоп дуо от Минеаполис ATMOSPHERE. Рапърът Шон "Slug" Дейли и продуцентът Антъни "Ant" Дейвис се събират през 1996 г. и са съоснователи на Rhymesayers Entertainment, независим хип-хоп лейбъл, базиран в Минеаполис. От създаването си ATMOSPHERE са издали дванадесет студийни албума и десет EP-та. В рамките на фестивала дуото ще представи най-новата си продукция "So Many Other Realities Exist Simultaneously", която са събрани някои от най-личните творби на бандата досега. Албумът предлага изключителен баланс и най-доброто от уникалния стил на ATMOSPHERE, а именно отлична продукция, съчетана с дълбоки и смислени текстове, които за един час те пренасят в друг свят.

Atmosphere @SLF

В рамките на четвъртото издание на SOFIA LIVE FESTIVAL, едно от най-влиятелните имена в инструменталния хип-хоп DJ SHADOW ще представи пред българската публика най-новия си седми студиен албум "Action Adventure". Наситен със синтезаторни звуци и емоционално двусмислен, новият инструментален албум на продуцента напомня за носталгията по звука на 80-те. Това е едно истински съживяващо и фокусирано издание, в което прозира зрялата сдържаност и минимализъмът от късния период на един истински майстор на нашето съвремие. "Правилно или неправилно, аз не мисля за музикалните желания или изисквания на някой друг, а само за своите собствени" казва DJ SHADOW.

Към легендарния DJ SHADOW ще се присъедини и вдъхновяващият DUB FX, който за пореден път ще ни покаже на живо извънземната атмосфера, която той умее да създава на сцената. Benjamin Stanford от Австралия е музикален феномен, символ на новаторската музика и градска култура, който разчупва статуквото студио-клуб излизайки на улицата с главозамайващи импровизации само с глас, FX педал и луп машина. Той е световноизвестен уличен музикант, който през годините е продал над сто хиляди записа, разтърсил големи фестивали по целия свят, натрупал над 150 милиона гледания в YouTube и органично привлякъл 600 000 фенове във Facebook. Музиката му е фина смесица от бийтбокс, дъб, реге, хип-хоп и дръм-енд-бейс.

От българска страна на сцената на SOFIA LIVE FESTIVAL ще видим Жлъч, Григовор и Гена и Heptagram.

Жлъч, Григовор и Гена @SLF

Жлъч, Григовор и Гена са трима от най-дейните артисти на българската алтернативна музика и имената зад отскоро навършилия своята дванадесета годишнина творчески колектив So Called Crew. Жлъч и Григовор стоят зад текстовете и вокалите, а Гената зад музиката, аранжиментите и обработката на близо 20 албума и стотици песни. Някои от най-отличаващите се издания на триумвирата са „Удар“ (Жлъч/Гена), „Фалстарт“ (Григовор/Гена), „Светлосянка“ (Жлъч/Гена), „Прилив“ (Жлъч/Григовор/Гена), „Звяра“ (Жлъч), „Вакуум“ (Гена) и „Цех Депресия“ (Григовор). Бандата e позната с енергичните си и заредени с импровизация лайв сетове.

Heptagram са space-rock банда, създадена от българския мултиинструменталист и автор на музиката - Даниел Иванов. Заедно с Борис Малеванов (барабани) и Радослав Паунов (бас), тримата представят на сцената микс от alternative, prog и psychedelic rock, включващ песни от 5 самостоятелно издадени албума, всеки от които има свой почерк. Групата има зад гърба си редица клубни и фестивални участия, сред които - Europavox Zagreb, Капана Фест, Music of the ages, Electric Orpheus както и концерт с легендарната UK банда Paradise Lost в Mixtape 5. Последният албум на heptagram озаглавен 'Submerge' излезе през октомври месец 2023, заедно с 4 видео сингъла.

Добрите новини около SOFIA LIVE FESTIVAL не спират до тук. Дни преди Коледните празници стана ясно, че фестивалът продължава във финалната селекция на престижните награди European Festival Awards, в категория „Най-добър малък фестивал“. Гласувалите над 50 000 души от цяла Европа в основните публични категории са избрали 10 фестивала, които ще се борят за наградата.

Билети за фестивала са могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси.

От първите 400 тридневни "Super Early Bird" на цена от 74 лв., с които стартира продажбата на 17-ти януари са останали само 100бр. След тях в продажба влизат още 600 броя "Early Bird" на цена от 99лв., а след изчерпване и на втората вълна промоционални билети, редовната цена ще бъде 140лв. за тридневен пас.

Продажбата на еднодневни билети ще стартира на 1-ви май и цената им ще бъде 75лв. /БГНЕС