Барселона победи убедително Наполи и влезе в 1/4 финалите на Шампионската лига

Барселона победи Наполи с 3:1 и се класира за 1/4 финалите на Шампионската лига. Каталунците сразиха италианския си съперник на своя стадион "Камп Ноу" и продължават напред с общ резултат 4:2 след равенството 1:1 в първия мач в Неапол.

Централният защитник на каталунците Клеман Лангле откри резултата в 10-ата минута, а голямата звезда на отбора Лионел Меси покачи на 2:0 в 23-ата.

Аржентинецът постави пореден рекорд - разписа се срещу 35-и отбор в най-престижния европейски турнир. Най-близо до него е Кристиано Роналдо с голове срещу 33 клуба.

В 30-ата минута гол на Меси бе отменен след намесата на VAR, при която се установи, че нападателят е играл с ръка. Меси в края на полувремето изработи дузпа, която бе реализирана от Луис Суарес. Малко след това обаче Наполи се върна в мача, след като реферът отсъди 11-метров наказателен удар за тима, оползотворен от Лоренцо Инсиние. В 83-ата минута гол на Наполи бе отменен заради засада, а повторенията показаха, че решението на арбитрите е правилно. Испанският гранд удържа преднината си и продължава в турнира, като в следващия етап ще спори с Байерн Мюнхен.

В другия днешен мач от Шампионската лига Байерн Мюнхен разгроми Челси с 4:1 на "Алианц Арена" в Мюнхен.

С два гола се отличи Роберт Левандовски, по един добавиха Иван Перишич и Корентен Толисо, а почетният гол за "сините" отбеляза Тами Ейбрахам. Байерн продължава напред с общ резултат 7:1 след убедителния си успех с 3:0 на "Стамфорд Бридж" в първата среща. /БГНЕС