Барти обърна Бенчич и ще завърши 2019 като №1

Световната №1 Ашли Барти надигра Белинда Бенчич с 5-7, 6-1, 6-2 за почти 2 часа и започна с победа своето участие на финалите на WTA в Шънджън, Китай. По този начин 23-годишната австралийка временно поведе класирането в Червената група, където по-рано Наоми Осака записа успех над Петра Квитова.

Барти записа 30 печеливши удара и 10 аса в мача, за да спечели първия в историята сблъсък между двете тенисистки. Първият сет бе равностоен, но швейцарката успя да запише късен пробив и да поведе в резултата. Оттам насетне Барти се разигра и даде само три гейма на съперничката си, пробивайки цели четири пъти.

Наоми Осака надигра Петра Квитова в изключително оспорван първи мач от Червената група на финалите на WTA в Шънджън – в отделните части 7-6 (1), 4-6, 6-4 за точно два часа и 40 минути.

Откриващият сет стартира с пробив в полза на чехкинята, но японката се окопити и върна брейка за 4-4. Последва тайбрек, в който двукратната шампионка от Шлема не остави шансове на Квитова и дръпна в резултата.

Във втората част зрителите станаха свидетели на цели пет пробива, като и двете получаваха предимство, но в крайна сметка по-опитната от двете реализира решителен брейк в десетия гейм, за да вкара двубоя в трети сет. Там Осака поведе с два пробива и сервираше за мача при 5-2, но допусна връщане на единия, преди да затвори срещата след 160 минути здрава битка.

Това бе вторият двубой между двете в историята на тяхното съперничество, като японската тенисистка надигра чехкинята и във финала на Аустрелиън Оупън в началото на годината. /БГНЕС