Бербатов: Имам готов Изпълком, Стилиян и Мартин ще помогнат много

"Президенти не трябва да има в Изпълкома. Мисля, че това се споделя от много други футболни деятели. В Изпълкома трябва да има футболни деятели и хора от бизнес средите. Имам готов Изпълком и това не беше лесен процес. Стилиян и Мартин ще помогнат много, много повече от досегашните хора в Изпълкома. Те трябва да бъдат в Изпълкома", обяви Димитър Бербатов пред Спортал относно предстоящия конгрес на Българския футболен съюз на 12 октомври.

Димитър Бербатов

"Ние сме готови от доста дълго време, на базата на това, че обиколихме страната и се срещнахме с всички отбори, които споделиха своите виждания и проблеми, ние споделихме нашите. Разбира се, това е процес на синхронизация и работа в екип. Исках медиите да присъстват на срещите, за да видите как ние процедирахме и се държахме с отборите. На моменти бях малко по-агресивен, настъпателен и настоятелен. Не може, ако искат промяна, да стоят безмълвни. На моменти може би прекалих с тона си, но това идва от амбицията ми за промяна. Всеки от моя екип се е срещнал с отделните отбори, които не са присъствали на срещите. ЦСКА ме издигнаха и им благодаря, но им казах, че ако после ще искат нещо в замяна, да не ми издигат кандидатурата. Има много знаци, че обществеността иска промяна", каза Бербатов за своята кампания.

"Виждаме докъде я докарахме с управленски опит. Вече 13 години менажирам Фондацията, трупам опит. Завършил съм спортен мениджмънт, ако дипломата не е важна за човек, тогава да го кажем. Важно е, особено за нашето поколение. Не мога да кажа, че сме 100 процента готови, но се учим в движение. Да се изкорени корупцията и задкулисието в българския футбол. На нас ни се обаждат отбори и ни молят да им помогнем, защото ги натискат", допълни той.

Бербатов бе запитан дали може някой от настоящия Изпълком, освен Петър Величков, да бъде в Изпълкома на Бербатов: "Не, абсурд. Президенти не трябва да има в Изпълкома. Мисля, че това се споделя от много други футболни деятели. В Изпълкома трябва да има футболни деятели и хора от бизнес средите. Имам готов Изпълком и това не беше лесен процес. Всеки да разбира от това, което може, а след това аз нося отговорността дали съм подбрал правилните хора. Трябва да има дебат на идеи, искам да има дейно участие", заяви той. /БГНЕС