България продължи негативната серия със загуба от Албания

Националният отбор на България продължи със слабите си резултати от началото на годината и загуби от Албания с 0:2 като гост в контролна среща, играна в Тирана. По този начин "лъвовете" остават без победа през 2023, а най-вероятно това бе последният мач на селекционера Младен Кръстаич.

В Тирана "лъвовете" имаха за задача да измият срама от домакинската загуба от Литва в евроквалификация в събота, но бяха надиграни от тима на Албания, който се намира в отлична форма и е съвсем близо до класиране за финалите на Евро 2024. Домакините стояха по-добре на терена и това даде резултат в 41-та минута, когато Казим Лачи откри резултата от близко разстояние, завършвайки многоходова комбинация. След почивката Христо Иванов и Кирил Десподов пропуснаха добри ситуации за гол, а Ернест Мучи подпечата успеха на Албания с прецизен далечен изстрел.

По този начин България вече има шест загуби и две равенства през годината. В последните си два мача за 2023 "лъвовете" посрещат Унгария (16 ноември) и гостуват на Сърбия (19 ноември) в заключителните си срещи от квалификациите за Евро 2024. /БГНЕС