Борисов: ПП-ДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с БСП и Възраждане

В последните седмици видяхме новата алтернатива на ПП-ДБ, Възраждане и БСП. Искам да напомня на Петков, че беше петък и той ми каза, че ако не бъде избран Терзиев ще падне правителството, тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове правителството остана. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Аз казах гласувайте за кандидата на правителството. Уж прокремълски и пропутински, а с тези партии преговарят за мнозинство. ПП-ДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с тези партии – Възраждане и БСП, категоричен е Борисов. Ние сме твърда опозиция в София, защото те така поискаха.

Утре имам среща с европейските посланици и този въпрос ще им го поставя, съобщи Борисов.

За вота на недоверие той коментира, че не може да има изненади при гласуването. В последните 10 години сме направили много за превъоръжаването на армията. Така че е безсмислен този вот, няма да го подкрепим. Бюджетът в този му вид също няма да подкрепим. Затова съветвам финансовия министър да си го оправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против, подчерта Борисов. Дълговата криза е факт вече. Трябва да имаме бюджет, който да пази от дълговата спирала, убеден е Борисов. Ние ще подкрепяме само неща, които смятаме за правилни, подчерта още той.

За дерогацията на Лукойл той отбеляза, че "ПП-ДБ, Възраждане и БСП изведнъж си късат ризите, че чак до март трябва да стои дерогацията".

Борисов коментира, че от страните, които имат дерогация те имат максимум производство на 60% руски петрол, в България 94%. “В другите 10 държави горивото е по-евтино въпреки дерогацията в България. Трето, 37 % от дерогацията остават за българския пазар, а другите излизат извън България. Някой има голяма облага от дерогацията на “Лукойл”. Не мога да разбера защо да не е до декември тази година. Има аргументи, че сега е зима и да не се отнема дерогацията, ами защо не се отне лятото”, попита Борисов. Лидерът на ГЕРБ запита как за Газа са приели всичко и са платили скъпо, а за петрола ще пада правителство. “Кой има облага оставям вие да разсъждавате. Това, което се прави в последната година и половина не е в интерес на гражданите”, категоричен е Борисов.

Относно провеждането на мача България-Унгария, който ще се играе при закрити врата, Борисов подчерта, че да лишиш от публика с някакви мотиви е недопустимо. “Затова казах, че е срам. След това да тръгнеш по населените места да търсиш градове, за да заложиш кметовете да поемат целия този риск, също не е правилно. Кметовете на Пловдив и Кърджали ясно казаха, че не може състезание без публика”, допълни лидерът на ГЕРБ. /БГНЕС

Тагове: