Ботев Пд победи минимално Славия на стадиона в Коматево

Ботев Пловдив победи Славия с минималното 1:0 в двубой от 21-и кръг на Първа професионална лига. Единственият гол отбеляза Антонио Вутов в 10-ата минута на мача, който се игра на стадиона на "канарчетата" в Коматево.

Пловдивчани наложиха надмощие в началните минути и заслужено стигнаха до гол, като Вутов се разписа след чудесна асистенция на Тодор Неделев. След гола домакините се дръпнаха назад и изчакваха своите моменти на контраатака. Даниел Кайзер бе солиден на вратата на Ботев и спаси всичко възможно. Славия пропусна идеален шанс за изравняване в 83-ата минута, когато Дарко Тасевски стреля от няколко метра, а Кайзер с много мъки отрази удара му.

Две минути преди края стражът на гостите Емануеле Джерия получи директен червен картон, след като излезе извън наказателното си поле и спря непозволено Вутов, който излизаше на празна врата. От щаба на "белите" протестираха бурно, но съдията Георги Давидов бе непреклонен и се наложи ветеранът Георги Петков да влезе в игра на мястото на полеви играч. Реферът даде шестминутно продължение, в което не се стигна до голови положения и Ботев удържа крехкия си аванс. Пловдивският тим се изкачи на четвърто място в класирането с актив от 38 точки, а Славия остава на 10-а позиция с 24 пункта. /БГНЕС