Брад Пит спомена темата за неуспешния импийчмънт на президента Доналд Тръмп

На церемонията по връчването на наградите Оскар в в неделя, холивудският актьор Брад Пит небрежно спомена темата за неуспешния процес по импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Държейки статуетката, която Брад Пит получи за актьор в най-добра поддържаща роля за изпълнението си във филма на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“, той се обърна към публиката: „Казаха ми, че имам само 45 секунди да говоря, което е с 45 секунди повече от предоставените от Сената на Джон Болтън по време на импийчмънта на президента Тръмп. "

Болтън, бивш съветник на Тръмп по национална сигурност, можеше да бъде основен свидетел на процеса, но не беше призован в Сената. „Така че мисля, че може би Куентин трябва да направи филм за това, кога възрастните в крайна сметка постъпват правилно“, добави актьорът.

Филмът "Имало едно време в Холивуд" е базиран на реални събития, но Тарантино предложи алтернативна гледна точка на трагичната история.

След церемонията, Брад Пит обясни пред репортери, че е „много разочарован“ от събитията от изминалата седмица, по време на които Сенатът оправда Доналд Тръмп. "Мисля, че не можете просто да оставите настрана факта, че изкуството да печелите със съмнителни, макар и не забранени трикове, надделява над правилните неща", заяви Пит, цитиран от Fox News. "И аз приемам това много сериозно."

В своята тържествена реч, Брад Пит спомена и децата си от брака с актрисата Анджелина Джоли. Двойката има три дъщери и трима синове, които, както каза актьорът, „дават смисъл на всичко“, което прави. Брад Пит вече беше удостоен с Оскар през 2014 г., но само като един от продуцентите на филма „12 Years a Slave“. /БГНЕС

Лос Анджелис / САЩ