Частично бедствено положение във Враца

В община Враца обявиха частично бедствено положение, заради ураганния вятър, който продължава и в момента. Над 130 км/ч достигат поривите на вятъра. Щетите са огромни заради паднали и изкоренени дървета, разрушени покриви както в централната част, така и в кварталите. Прекъсната е дори контактната мрежа на градския транспорт, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Паднали клони и изкоренени дървета, разрушени покриви на сгради. Такава е гледката във Враца от ураганния вятър. Една от главните улици в града беше затворена за движение, заради падналия покрив на филиала на ВТУ.

При падането на конструкцията е прекъсната контактната мрежа на градския транспорт. Цяло чудо е, че в този момент не е имало автомобили и хора. Автобусите и тролейбусите са пренасочени. А екипи на пожарната работят по отстраняване на щетите. От ураганния вятър е прекъснато електрозахранването в селата Челопек, Паволче, Лютаджик и Бели извор. А в няколко квартала на града има скъсани електропроводи.

Преди малко от сградата на общината от данъчното се отлепи част от покрива. Коледният базар, който в момента прибираме, част от къщите буквално бяха въргаляни през нощта, това са къщи тежащи над 800 кг, заяви Калин Каменов - кмет на Община Враца. Има села без ток в нашата община, има много скъсани електропроводи. След края на бурята надявам се да приключи днес да бъдат описани щетите, вследствие на което ще кандидатстваме за финансиране за част от нанесените щети пред междуведомствената комисия бедствия и аварии.

От общината призовават хората да останат по домовете си заради опасността от падащи предмети. /БГНЕС