Четвърти ден без резултат в издирването на 17-годишната Ивана от Дупница

Няма резултат от издирването на изчезналата в четвъртък по обяд 17-годишна Ивана от Дупница. Това съобщи този следбоед кметът на града Първан Дангов, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Той бе категоричен че "утре ще разпореди вътрешна проверка на гимназията, където е учило момичето, ще иска обяснения от директорката и психоложката на учебното заведение, тъй като на Ивана й било забранено да пие каквито и да било хапчета, защо било така и защо кметът не информиран, че има психилогически проблеми“, каза кметът на Дупница.

Според него целия ресурс на държавата се полза постфактум, посочвайки случаите със Сашко в Перник и този в Дупница с Ивана.

„За мен не е нормално детето да излезе, да си остави телефона на класната ръководителка /още в 12 ч. в четвъртък - бел.ред./, и тя да не каже нищо“ , поясни Дангов.

Според него класната ръководителка знаела какво се случва с това дете, контактувайки всеки ден с него.

„Не съм контактувал с родителите, те ми знаят телефона, ще ги изслушам когато са готови“, каза кметът на Дупница.

Той обясни, че момичето имало херпес, съучениците й се присмивали, че е болна и не искали да контактуват с нея, подигравали й се, това вероятно е отключило или доотключило състоянието й.

По негово мнение ние родителите, не само на момичето, а като цяло, са виновни за ситуации като с Ивана.

„След като знаеш, че имаш проблем с детето си, трябва да поискаш специализирана помощ, да поискаш второ мнение, а не да кажеш: полицията не я намери“, обясни кметът Дангов.

Той каза още, че въобще не е допускал че може да се стигне до този случай с Ивана, което показва, че трябва да се провокира дебат в обществото и сред институциите за проблемните деца.

И днес Ивана Георгиева бе издирвана от полицаи, жандармерия и доброволци, проверявани са множество места, както и районът, обрасъл с гора, храсти и трънаци между Дупница и АМ „Струма“ но за сега без резултат, вече четвърти ден./БГНЕС