CNN уволни трима неваксинирани служители

CNN уволни трима служители, които се върнаха на работа в офисите на компанията, без да бъдат ваксинирани. Срокът за връщане на работа в офис за служителите на медията е удължен с няколко седмици.

В бележка до служителите Джеф Зукър, председател на новинарските и спортни емисии на WarnerMedia, заяви, че новите условия, свързани с пандемията на коронавирус, са накарали ръководителите да бъдат по -предпазливи за това всички служители да се върнат в офисите до 7 септември, което беше по-ранна цел. Новият срок е изместен към средата на октомври.

"Изводът е, че въз основа на информацията, която е налична днес, и това, което експертите очакват в развитието на пандемичната обстановка, 7 септември вече не изглежда подходяща дата", каза Зукър. „Винаги сме казвали, че ще бъдем гъвкави в решенията си”, заяви той.

Зукър напомни на служителите, че ваксинирането е задължително, за да влязат на работа в офис. Той припомни, че ако компанията научи за служители, дошли на работа без да отговарят на това условие, те ще бъдат уволнени. „Нека бъда ясен-ние имаме политика на нулева толерантност по този въпрос. Трябва да сте ваксинирани, за да се върнете на работа в офис”, заяви Зукър. /БГНЕС