Д-р Ангел Кунчев: ГЕРБ и БСП ще бъдат глобени с по 3000 лева

Оказа се, че не може да разчитаме на съвестта на хората, заяви д-р Ангел Кунчев на пресконференция в здравното министерство, на която бе съобщено, че се затяга контрола по спазването на противоепидемичните мерки и маските на всички закрити и открито масови мероприятия стават задължителни, предаде репортер на БГНЕС.

За да не бъдем обвинявани, че правим някакъв подборен контрол, решениерто - и на министъра, и на РЗИ, е да издадем актове на ГЕРБ и на БСП. Глобяваме ги с 3000 лева за това, че са организирали масови събития, съобщи д-р Кунчев. Същото ще последва и Националния стадион.

Държавният главен санитарен инспектор заяви, че вирусът не се търкаля по улиците на България. Вирусът е в нашия нос, в нашето гърло и ние го предаваме на близкия до нас, предупреди той.

Д-р Кунчев коментира ситуацията с разпространението на вируса на Балканите. Ситуацията действително е сложна. Северна Македония е на първо място по заболяемост през изминалата седмица. На второ място е Албания, следвана от Босна и Херцеговина, на 5 и 6 място сме със Сърбия. Увеличението на случаите не се случва само в България, но и на Балканите, а и в Европа, каза още той.

Очаквайте подробности. /БГНЕС