Диванът – новият ни най-добър приятел във времето на COVID

От началото на пандемията от коронавирус през март дневната се превърна в училище, офис и дори фитнес за много семейства. Не е изненадващо, че диваните бързо се превръщат в център на нашата вселена.

Проучване установява, че връзката с дивана е стигнала толкова далеч, че повечето хора вече го възприемат като своя „карантинен спътник“.

Проучването на „OnePoll“ сред 2000 души установява, че средно човек прекарва 2 часа на ден, седнал на дивана си, съобщава „Стъди файндс.“ От март насам това възлиза на над 448 часа, паркирани на удобната холна мебел. Заключванията са накарали 7 на всеки 10 души да гледат на любимия си диван като на новия си най-добър приятел.

Изследването разкрива, че 61% използват дивана си като работно място по време на пандемията. Респондентите казват, че това е основното място за писане и получаване на работни имейли всеки ден. След като свършат работата, 7 на всеки 10 казват, че идеалната им вечер включва прекарване на повече време на дивана. Повече от една трета (35%) казват, че им харесва да останат в дома си, гледайки сериал по Нетфликс, а 32% избират да почетат хубава книга.

Някои дивани се превръщат също в кухни и място за игри, като 42 % прекарват вечерите си, поръчвайки си храна, а 35% играят настолни игри.

Диванът като част от семейството

За много хора мебелите им са с тях през най-добрите и най-лошите времена от живота им. Някои респонденти казват, че не могат да си представят друго място за намиране на утеха, освен дивана. 57% твърдят, че диванът присъства във всичките им важни спомени.

Обикновено нормалният диван издържа около 7 години, преди да дойде време за нов. „Тъй като прекарваме толкова много време на диваните си, важно е да инвестираме в такъв, който е не само удобен и стилен, но е изработен от висококачествени материали и е проектиран да издържи“, казва мениджърът на отдела за разработка на продукти на „Article“ Никол Хънт. /БГНЕС