Дончев: Не сме поставяли ултиматум, а отговорихме на такъв

Ние ултиматуми не сме поставили, просто отговорихме на ултиматум. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, коментирайки позицията на кой трябва да бъде министерството на външните работи след ротацията.


„Ултиматум от наша страна няма. Има отговор на ултиматум, има опит за малко повече нормалност, малко повече логика и малко повече разум“, заяви Дончев пред бТВ.

Той посочи, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ги е запознал с хода на разговорите на изпълнителната комисия, която се е състояла вчера. „Там той цитира съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, който е казал повече от веднъж, че ако нямат външен министър, отиваме на избори. Това, което чувате от Борисов и от други наши представители е отговор на този ултиматум“, обясни Дончев.

Според него не може държавните институции да се превръщат в комитети по трудоустрояване. Той даде пример с Даниел Лорер, който беше спряган за няколко институции, включително и за еврокомисар.

„Българските политици трябва много внимателно да слушат гласа на индустрията. Това се опитвам да правя. Проблемите на българската индустрия не се свеждат до темата енергетика, а има много други проблеми, включително инфраструктура, но на първо, второ и трето място стои образование“, подчерта Дончев. Според него именно по тази тема трябва да се разговаря. /БГНЕС

Тагове: