Донев и още 10 министри на парламентарен контрол

Служебният премиер Гълъб Донев и още 10 министри ще отговарят на депутатски въпроси на парламентарния контрол в петък.

Донев ще трябва да отговори на три въпроса, като един от тях е от лидера на левицата Корнелия Нинова. Тя иска да получи отговор за позицията на служебното правителство, че България е "пред война".

Донев ще отговаря на още два въпроса – за извършената от областния управител на област София продажба на имот - частна държавна собственост и за

сигнал за корупция срещу областния управител на област Хасково.

Сашо Пенов, служебен министър на образованието и науката ще трябва да отговори на редица въпроси, включително и на такъв на депутатът от Възраждане свързан със законосъобразността на дейността на фондация "Америка за България" в системата на българското образование.

Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов е получил множество въпроси от народните представители, включително от лидерът на БСП относно политиката на Министерството на икономиката и индустрията по износ, внос и трансфер на оръжия и изделия и технологии с двойна употреба, както и от Петър Петров от Възраждане относно оповестен интерес от германски инвестиционен фонд за изграждане на Соларен парк в язовир "Огоста", край град Монтана.

Росица Велкова-Желева, служебен министър на финансите ще отговори на един въпрос от Красимир Вълчев от ГЕРБ- СДС относно очаквани икономии на планирани в централния бюджет средства за образование за 2022 година.

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева ще отговори на въпрос на Радостин Василев от ПП относно строителство на Арена Бургас. /БГНЕС