Двойно убийство в Казанлък (обновена)

Двойно убийство, извършено тази нощ в блок 15 на казанлъшкия квартал „Изток” разтърси града на розите, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Престъплението е станало в гарсониера на 2-я етаж. Убити са собственик и наемателя на апартамента. Единият мъж е на 44 години с инициали Ж. А., който е собственик на жилището, а другият е 36-годишен руски гражданин, наемател на жилището, с инициали Н.С..

На масата в апартамента, където е станало престъплението, е имало голямо количество алкохол. Там се е намирало и голямо куче, заради което полиция и пожарна са били затруднени да влязат. Наложило се е и да разбият вратата, след като съседите подали сигнал за силен шум.

Телата са откарани в Катедра „Съдебна медицина“ за извършване на аутопсия и съдебно-медицински експертизи за изясняване на времето и механизма на причиняване на смъртта на лицата.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов заяви, че причината за смъртта са множество травми по телата на двамата мъже – и двамата имат остри прободни рани и следи от удари с твърд и тъп предмет.

Атанасов каза още, че основната версия е възникнал битов скандал между двамата мъже. Не се отхвърлят обаче и други версии. Разследващите продължават работа по тежкия случай.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.116 ал.1 т.4 предл.трето вр. чл.115 от Наказателния кодекс - за убийство на повече от едно лице. /БГНЕС