Джокович мина през Сандгрен за победа номер 20 през годината

Световният номер 1 Новак Джокович продължи с перфектното си представяне от началото на година и записа 20-ти пореден успех, след като победи американеца Тенис Сандгрен с 6-2, 6-4 в мач от третия кръг на Мастърса в Ню Йорк.

Джокович остава безгрешен през 2020.

Сръбският тенисист спечели 84 процента от точките на първи сервис и отрази всички четири точки за пробив, които се откриха пред съперника му, за да стигне до чиста победа след близо час и половина игра. В първия си мач в Ню Йорк срещу Рикардас Беранкис Джокович имаше нужда от медицински тайм аут заради болки във врата, но срещу Сандгрен той нямаше физически проблеми.

"Близо съм до това да не изпитвам никаква болка във врата. Чувствам се много добре и това се отрази на играта ми днес", коментира след успеха Джокович, който на четвъртфиналите ще се изправи срещу германеца Ян-Ленард Щруф, надвил миналогодишния финалист Давид Гофен с 6-4, 3-6, 6-4.

Бившият номер 1 в света Анди Мъри приключи с участието си в турнира, след като загуби от Милош Раонич с 2-6, 2-6. За място на полуфиналите Раонич ще спори със сърбина Филип Крайнович, който победи Мартон Фучович от Унгария с 6-2, 6-1.

За четвъртфиналите се класираха още Стефанос Циципас, Данийл Медведев, Райли Опелка и Роберто Баутиста Агут. /БГНЕС