Джокович разгроми Пуй и е на седмия си финал в Мелбърн

Новак Джокович се класира за финала на Откритото първенство на Австралия по тенис

Новак Джокович се класира за финала на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като постигна категорична победа над дебютанта в тази фаза на турнир от Големия Шлем Лука Пуй с 6-0, 6-2, 6-2.

Двубоят започна с два равностойни гейма, в които все пак световният номер 1 излезе напред с пробив аванс.

Това го окрили допълнително, докато французинът изглеждаше разколебан и притеснен на корта. Сърбинът се възползва максимално от това и не даде гейм на съперника си в първия сет. Във втората част Пуй спечели първия си сервис гейм, но това бе едно от малкото позитивни неща за 24-годишния тенисист в сета. Джокович бе почти безпогрешен от основната линия, докато Пуй грешеше от изгодни позиции и не успя да се справи с темпото на шесткратния шампион от надпреварата.

Сръбският тенисист се доближи на сет от крайния успех след 6-2, а в третия повтори резултата, за да триумфира след само четири гейма на сметката на Пуй. Номер 1 в ранглистата направи едва пет непредизвикани грешки за целия двубой и на финала в неделя ще се изправи срещу един от най-големите си противници Рафаел Надал. Испанецът също бе безкомпромисен в полуфинала си с друг дебютант на тази фаза в лицето на гърка Стефанос Циципас, давайки му само шест гейма.

Джокович и Надал имат 52 мача помежду си, като сърбинът води с 27:25. Финалът помежду им ще бъде повторение на сблъсъка от 2012, в който Джокович триумфира след пет сета и близо шест часа в най-дългия мач в историята на Аустрелиън Оупън. /БГНЕС

Категории: