Джокович все още не знае дали ще участва на Ю Ес Оупън

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович разкри, че все още не е решил дали ще участва на Откритото първенство на САЩ в края на август и началото на септември, но със сигурност ще играе на турнира Ролан Гарос, който започва на 27 септември.

Джокович определи критиките срещу него като "лов на вещици".

Вчера Рафаел Надал също намекна, че ще пропусне Ю Ес Оупън, след като обяви, че със сигурност ще играе на Мастърса в Мадрид, който по програма започва в деня на финала на турнира от Големия шлем в Ню Йорк. Днес и Джокович направи същото, заявявайки, че със сигурност ще играе на Мастърсите в Мадрид и Рим, както и на Ролан Гарос.

"Все още не знам дали ще играя в Ню Йорк. Със сигурност няма да участвам във Вашингтон и Синсинати. Участието ми в Ролан Гарос е сигурно, Мадрид и Рим също са в графика ми", каза Джокович пред сръбското издание Спортски Журнал.

Носителят на 17 титли от Големия шлем коментира и сериозните критики, които понася напоследък, след като на организираните от него демонстративни турнири Адриа Тур с коронавирус се заразиха четирима тенисисти, както и някои техни треньори и близки, включително първата ракета на България Григор Димитров и треньора му Кристиан Гро. Той оприличи атаките срещу себе си на "лов на вещици". "Напоследък не виждам друго, освен критики, предимно злонамерени. Личи си, че има нещо повече от критика, има някаква цел. Някой трябва да се е провалил, някое голямо име трябва да е виновно за всичко", сподели Джокович.